fbpx

Sokakat félelemmel tölt el, hogy a korona vírus terjedésének megakadályozására bezárták az iskolákat, óvodákat több szolgáltatás szünetel és mindenkit megkértek, hogy maradjon otthon.

Ez természetesen nem kedvez senkinek sem, már ami a gazdasági helyzetet illeti. De most talán ez a legjobb megoldás arra, hogy ne tudjon tovább terjedni a betegség.

Viszont ha már így alakult akkor nézzük mit lehet tenni, hogyan tudjuk hasznosan tölteni az időnket, ahelyett hogy a TV-t bámulnánk naphosszat meg a rémtörténeteket olvasnánk a médiában?

Hogyan lehet hasznosan tölteni ezt a rengeteg szabad időt, ami most ránk zúdult?

Íme néhány példa:

1.) Halogatott dolgok rendezése, befejezése.

Több időnk lett magunkra és családunkra, környezetünkre. El lehet végezni olyan dolgokat, amiket az álladó rohanás, dugokba ücsörgés miatt nem tudtunk. Van idő az alapos lakás takarításra, redet lehet tenni a ruhásszekrényekben, a papír munkát is alaposan át lehet rendezni átláthatóvá tenni.

Kesztyű, Takarítás, Tisztítsa Meg, Mosás, Higiéniai

2.) Nyugalom és béke száll a Földre.

Mivel lényegesen kevesebben járnak be dolgozni, nem kell vinni a gyerekeket sehova, kevesebb az áru szállítás, így a levegő is megtisztult. Sokkal nyugodtabb a környezetünk, nincs az az állandó zúgás, morajlás amit a jármű forgalom okozott. Megérkezett a tavasz, nyílnak az ilyenkor szokásos virágok, fák.

3.) Végre jut minőségi idő saját magadra!

Ilyenkor lehet tanulni, olvasni, jókat beszélgetni, célokat kitűzni magunknak, relaxálni, stresszmentesíteni magunkat.

Ehhez itt van egy remek módszer ami mindig segíteni tud abban, hogy erőlködés nélkül el tudj lazulni:

https://www.stresszkezelesotthon.com/

Át lehet értékelni az eddigi életünket, új megoldásokat találni a megváltozott körülményekre.

Sokkal jobban kell figyelnünk magunkra, sorsunkra, ki kell alakítani új pozitív szokásokat és gondolkodás módokat. Láthatjuk, hogy a régi rendszer nem működik megfelelően, viszályokat, háborúkat szít mindenfelé. Vezetőinknek is nagyon át kell gondolniuk a jövőt, az emberek megsegítését, tudatossági szintjük emelését.

4.) Gazdálkodj okosan! 🙂

A karantént lehet még arra is használni, hogy ha van kerted udvarod, akkor menj és ott is tegyél rendet, készíts magadnak konyha kertet, mert az a legízletesebb amit otthon termelünk, ráadásul még bio is, persze csak ha nem permetezed agyon. Én is ezt teszem. Saját magam ásom fel a földet, így meg van a test mozgás is, nem kell fitnesz terembe járni.Szeretem látni ahogy a munkám gyümölcse növekszik, szépen fejlődik. 

Az otthon termesztett növényeknek, zöldségféléknek sokkal finomabb íze van, mint a boltban vásároltatnak. 
Egyre többen vagyunk akik újra visszatérünk a kiskertek megmunkálásához, mert így jut élelmiszer bőven a családnak, sőt még a városon élő ismerősöknek is.

5.) Lomtalaníts!

Az embernek mindig kötelessége magával szemben, hogy mindig tartsa rendezetten és tisztán környezetét. Mivel a rendezett tiszta környezet befolyásolja magát az embert, és gondolkodásának milyenségét. Sőt a legújabb kutatások szerint a sejtjeinkre is pozitív befolyással vannak. Kevesebb betegség feszültség és stressz alakul ki ott ahol vigyáznak az emberek a környezetükre.

Ez a videó segíthet neked rendbe tenni a környezeted és karantén idején gondolataidat:

https://www.stresszkezelesotthon.com/


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük