fbpx

Most, amikor ezt a blogbejegyzést írom 2020 márciusában, javában tombol a világon a korona vírus járvány, ami miatt sokan az otthonukban kényszerülnek maradni, megakadályozva a vírus terjedését.

Egyre jobban eluralkodik a pánik az embereken, ami még több félelmet, stresszt okoz, az amúgy is feszült emberekben.

Sajnos a híradások és a média még inkább felerősítik ezt a feszült helyzetet, amivel én nem értek egyet. Nem arról van szó, hogy el kellene bagatelizálni a korona vírus súlyosságát, inkább arról, hogy a megoldást elég kevés helyen említik meg.

Azt már egyre többen érezzük, sejtjük, hogy a világ nagy változáson megy keresztül, és globális hatásai egyre jobban körvonalazódnak. Semmi nem lesz már olyan mint ezelőtt volt.

Új emberi tudatosság van születőben.

Előtérbe kerülnek a mélyebb emberi kapcsolatok, az egymásra és befelé figyelés, a lélek felemelkedése.

Nagyobb tiszteletet kell adnunk a Földünknek, mivel Ő táplál, védelmez bennünket.

A harmónia kialakítása, környezetünkkel most még sokkal nagyobb hangsúlyt kap. Életünk, táplálékunk függ attól, hogy mennyire vagyunk képesek védeni a bolygót.

Ha már otthon kell lennünk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy miképpen tudjuk hasznossá tenni ezt az időt, magunk számára.

Elmondom én mit teszek, mit változtatok ebben a helyzetben:

1.) Naponta relaxálok, ami  segít abban, hogy ne stresszes állapotban hozzak döntéseket.

Nagy segítség lehet számodra is ez a relaxációs videó:

https://www.stresszkezelesotthon.com/

2.) Nem nézek tv-t, internetet csak a legszükségesebb esetben (munkához), kerülöm a FB-n megjelenő rémhíreket, nem vagyok hajlandó beengedni a tudatomba a rinyáló tömegek hisztériáját. Jó megoldást csak nyugodt elmével lehet találni.


Zöldség, Sárgarépa, Élelmiszer, Egészséges, Diéta, Zöld

3.) Önellátó gazdálkodás: miután a boltokat kifosztották az emberek, tudtam, hogy megoldást kell találnom a család élelmiszer ellátására. Kertes házban lakom, ezért kézenfekvő számomra, hogy megtermeljem magunknak az évi szükségletünket. Nem új számomra ez a munka, mert mindig is termeltem, csak kevesebbet, vannak tyúkjaink akik ellátnak bennünket tojással, hússal. Hetente egyszer főzök húsételt, már évek óta. Tellene több is, de szerintem nem kell mindig húst enni. A pincénk és kamránk tele van saját télire elrakott befőttel, savanyúságokkal, különböző lekvárokkal, krumplival, hagymákkal. Természetesen a lisztet, cukrot és a többi alap dolgot én is boltban veszem, de ha mégsem lenne ezekből ellátás akkor sem halnánk éhen. Minden évben újra tudok termelni, mert ellát bennünket a földünk.

Vedd a kezedbe a saját Életed irányítását!

Azt tanácsolom Neked is kedves olvasóm, hogy ahol tudod vedd kezedbe az irányítást életed fölött. Láthatod, hová jutott az emberek többsége, akik arra számítanak, hogy a központi ellátó rendszer majd megoldja az ellátásukat. Egymás elől vitték el az élelmet.

4.) Függetlenítsd magad a központi ellátórendszerektől! Mi már 16 éve kiköltöztünk vidékre, mert már akkor tudtam, hogy a jövőben nagyon fontos lesz az önellátás. Energiatakarékos házat építettünk,(100 m2) családi összefogással, aminek a rezsije 32 000 Ft/hó, ebből a tartályos gáz a legmagasabb költségünk 18 000 Ft/hó. Van napelem a házunk tetején, amit kedvező áron tudott megszerezni a fiam, aki olyan cégnél dolgozott aki azzal foglalkozott, így most nem mi fizetünk villanyszámlát, hanem visszatérítést kapunk az áramszolgáltatótól. Hitelünk nincs, tanultunk az előző válságból. Akkor mindenünk odaveszett, de sikerült újra talpra állni.

5.) Takarékosság, tudatosság, tervezés: Nem veszünk felesleges dolgokat, csak olyanokat amik tartósak, egy életben egyszer kell megvenni, ezzel a földet is óvjuk a terheléstől, és persze a pénztárcánkat is.
Takarékoskodunk, minden hónapban teszünk félre pénzt a következő célunk megvalósítására.

Remélem tudtam segíteni gyakorlati példáimmal


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük