fbpx

Hogyan használd HATÉKONYAN a meditációs videót?

Előző cikkemben olvashattál arról, hogy mitől más ez a meditációs videó, mint az összes többi. (LINK)

Ebben a cikkben pedig, megmutatom, hogyan érdemes használni, hogyan érhetsz el vele leghatékonyabban és leggyorsabban eredményt, természetesen saját tapasztalataimra hivatkozva.

Semmi nem kötelező 🙂 Ha te jól csinálod és jobban érzed magad a mindennapokban, a saját utadat járva a filmmel karöltve, akkor hajrá, és nagyon örülök, ha a tapasztalatodat megosztom velem!

Íme tehát a “használati utasítás”:

  1. NYUGI Bizonyosodj meg arról, hogy kb 30 percig senki nem fog megzavarni, nem szűrődnek be túlzottan zavaró háttérzajok…ha mégis, csukd be az ablakot, szoba ajtaját, használj headset-et, vagy fülhallgatót. 🙂
  2. LASSÍTS LE A gondok és a világ várhat 25 percet, ne aggódj, próbálj meg kicsit lassítani a tempón csak erre a kis időre, utána újra rohanhatsz, ha akarsz, ígérem! 🙂
  3. KÉNYELEM Ülj, le ahogy neked a legkényelmesebb, de fekhetsz is. A lényeg, hogy közben kényelmesen tudd nézni a kijelzőt/monitort.
  4. HANGULAT Én szoktam gyújtani egy gyertyát, vagy füstölőt, csak a hangulat miatt, szeretem ráhangolni magam minél jöbban, de ez a lépés abszolút opcionális. Ha téged a színes lufi varázsol el, legyen színes luficsokor a szobádban. 
  5. CSEND Némítsd le, vagy kapcsold ki a telefonod, okosórád, némítsd az értesítések hangját erre az időre a készüléken, amin a filmet fogod nézni. Lényeg, hogy ne vonja el semmi a figyelmedet.
  6. RÁHANGOLÓDÁS Most ülj/feküdj nyugodtan, vegyél 3 szép nagy levegőt, olyan ütemben, ahogy neked jól esik. Hangolódj rá a csendre, a meditációra, figyelj befelé kicsit, önmagadra, nem muszáj becsukni a szemed, de ha úgy jobban megy,akkor tedd azt. Csak lazán. Semmi görcsösség, semmi akarás. Csak legyél.
  7. MEDITÁCIÓ Nyomd meg a lejátszás gombot és hagyd magad beleélni, végig vezetni a filmen, ne aggódj, semmit nem kell akarni közben, csak élvezd az utazásodat belefé, saját varázslatos belső világodba. 
  8. GYERE A JELENBE Amikor visszaérkezel, nézz fel és hagyd, hogy a lelked lassan újra visszaérkezzen testedbe, számold meg az ablakot a szobában, aztán nézd ki rajta, hagyd, hogy az agyad felfogja amit épp lát, ami történik körülötted. Gyere a jelenbe, ennek a”visszahozó” technikának a neve. Segít elkalandozott lelkednek újra a jelenre koncentrálni
  9. NYERESÉGED Hogy vagy? Hogy érzed magad?Ugye mennyivel frissebbnek, kitisztultabbnak, koncentráltabbnak érzed a tudatodat? Ha kaarod vezess meditációs naplót, ahová feljegyzed, mikor relaxáltál és hogy érezted magad utána.

Én mindig csordultig töltődöm friss életenergiával, amikor “visszajövök”, mintha Csodaországban jártam volna, és égek a vágytól, hogy ezt másoknak is elmeséljem, annyira szuper minden egyes alkalommal. 

Nem lehet megunni, egyszerűen képtelenség! Évek óta használom, olyan, mint egy jó klasszikus film, amit már ezerszer láttam, mégis minden alkalommal már látok meg, mást hallok meg benne, mindig tartogat számomra valami új élményt. 

Ráadásul hamarosan újabb és újabb videók jönnek majd, hihetetlenül izgalmas kalandozásokat tervezek az testi-lelki egészségünk égiteste körül! Fantasztikus utazásokat és eredményeket fogunk megtapasztalni!

Tervezek továbbá különböző, sokunkat foglalkoztató témákban (pl: fogyókúra, párkapcsolati és pénzügyi problémák stb.) készíteni videókat, illetve már forgatókönyv írási fázisban vannak a szervspecifikus meditációs videók. 

Ezeknek a célja az, hogy azok számára nyújtson KONCENTRÁLTAN segítséget, akiknél már meglévő fizikai tünetek, betegségek vannak jelen. Ezzel is célorientáltan kezelésbe venni a betegség okát, s nem csak a tünetet kezelni, pl gyógyszerekkel. 

Én a holisztikus, azaz rendszer szemléletű gyógymódokban és kezelésekben hiszek 

(beteget ne csak a tünetei vagy a szervei állapota alapján gyógyítsa, hanem a páciens általános fizikai és pszichés állapotát, környezetét, az orvossal való együttműködésének problémáit is fel kívánja tárni – Wikipédia: holisztika https://hu.wikipedia.org/wiki/Holisztika), ennek jegyében alkottam meg az általam védjegyzett “filmmeditálás-módszert” is, a Stresszkezelés Otthon-t.

Váljék kedves egészségünkre!

További sikeres meditálást és stresszkezelést kívánok!

Hasznos volt a cikk és a leírás? Mondd el! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat a filmem kapcsán!

Hálás köszönettel! Éva


1 hozzászólás

MIÉRT FIZETNÉK ÉRTE, HA VAN INGYENES IS? - Mitől más? · 2021.02.05. - 19:44

[…] Hogy hogyan tudod jól használni a videót, arról itt találsz pontos útmutatót: https://www.stresszkezelesotthon.com/stresszkezeles/az-emberek-90-a-nem-tudja-hogy-hasznalja-es-te/ […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük