fbpx

avagy, honnan jött az ötlet?

Stressz szó = A latin strictus (szoros) szóból származik • Igénybevételt jelent

Stressz fogalma: a szervezet nem specifikus reakciója minden olyan ingerre, amely kibillenti eredeti egyensúlyi állapotából, alkalmazkodásra kényszeríti. Érzései, melyeket bennünk kelt: • Küzdj, vagy menekülj! • Fenyegetettség érzés.

“A stressz, olyan mint a gitár húrja. Ha nem feszítjük meg használhatatlan, ha túlfeszítjük elszakad.”

Sokan talán nem is tudják, a hosszú ideje folyamatosan fennálló negatív stressz nagyonis képes fizikai tüneteket produkálni testünkben, melyekre sajnos gyakran a tüneti kezelést leszámítva, a modern orvostudomány vajmi keveset tud segíteni.

Stressz leggyakoribb tünetei

 • • Önkárosítás (dohányzás, alkohol, drog, evési zavarok)
 • • Teljesítményromlás, önértékelés csökkenése (anyagi gondok, életminőség romlás) 
 • • Ellenségesség, bizalomhiány 
 • • Kimerültség (energiahiány, aluszékonyság, krónikus fáradtság) 
 • • Szorongás (emésztőszervi betegségek, szívbetegségek) 
 • • Depresszió (pánikbetegség, bipolaritás, hisztérikus rohamok  
 • • Egészségromlás (betegségek, potenciazavar, meddőség, pánikbetegség, szív- és érrendszeri, légúti betegségek stb)

Kiváltó okok:

 • Traumatikus események – Természeti katasztrófák, ember által okozott katasztrófák (háború), fizikai támadások. A túlélők először kábultak, teljesen kiürültek, ezt követően passzívak és a harmadik szakaszban szorongani kezdenek.
 • Próbatételek – Például a vizsgák az iskolában.
 • Belső konfliktusok – A stresszt belső folyamatok is kiválthatják. A legláthatóbb és legnehezebben megoldható konfliktus a következő motívumok között fordul elő.
  • Függetlenség vagy függőség – szeretnénk, ha valaki gondoskodna rólunk és megoldaná problémáinkat. A saját lábunkon való megállás az érettség jele.
  • Intim kapcsolat vagy magány – Párkapcsolati problémák, vagy épp a párkapcsolat hiánya miatt kialakuló belső feszültség
  • Együttműködés vagy versengés – A közösségből való kitűnés vagy a közösségbe való beilleszkedés vágyának be nem teljesülése
  • Az impulzusok kifejezése vagy az etikai normák betartása – Az elfojtott érzelmek, gondolatok, vágyak okozta belső feszültség

Persze, mint említettem, a tüneteket kitűnően el lehet nyomni gyógyszerekkel, egyebekkel, de valóban normális élethosszig antidepresszánsokon és nyugtatókon élni? Valóban normális napi 2 doboz cigaretta? Vagy létszükséglet az a harmadik kocsi, naponta új “barátnő”? Még az a hatodik tábla csoki, vagy minden nap a mekiben enni? No és mi lesz a mértékkel? Nem úgy van az alapigazság, hogy kis mértékben gyógyszer, nagymértékben méreg? 

Mindenki nyilván eldönti maga, mit szeretne, de ha úgy érzed, hogy változtatnál, de még nem érzed magad erősnek hozzá, vagy csak jól esne, ha valaki meghallgatna, hát én itt vagyok! 

Megértelek, mert én is átmentem azon, amin Te is átmentél, vagy épp benne vagy.

Az én történetem, talán a Tiéd is?

Egy bölcs tanítóm egyszer így írta le az életet: “…az élete során mindenki élt át már sivatagokat, vagy épp benne van, vagy épp előtte…érzelmi sivatag, egészségügyi sivatag, párkapcsolati sivatag…” Ismerős ugye?

Nekem is jutott bőven sivatag: 2 rossz házasság, 2 válás, erőszakos férj, egészségügyi problémák, családi konfliktusok, voltam már hajléktalan egyedülálló anya is 2 kiskorú gyermekemmel…mégis sikerült találnom mindig valami fogódzót, melynek kötele mentén fel tudtam húzni magam a fényre, voltak és vannak céljaim és teszek is értük. 

Persze a sivatagok jönnek-mennek, de ma már gyorsabban és könnyebben átvészelem őket, mert a “vész esetén betörni üveg mögött mindig tartok 1 palack friss vizet…”

Útkeresés

Leghatékonyabb módszernek a lelkiállapotom javítására a mai napig a meditációt / relaxációt tartom. 

Amikor az elme kavalkádja valahogy háttérzajjá válik, egyre halkabb lesz, majd megszűnik végül és akkor beköszönt az a mindent átható, megnyugtató csend, ami azt súgja: “megjöttél, minden rendben van!”

Több kiváló módszert kipróbáltam már, mint pl agykontroll, theta healing, pránanadi, reiki és még sorolhatnám. Tanfolyamok, tréningek, mentális guruk sokasága ígér számunkra a tuti megoldást. 

A probléma…

…igenám, de nekem ezen a ponton mindig beletör a bicskám a dologba, nem tudok, hogy csak én vagyok ezzel úgy, hogy amint leülök, hogy lenyugtassam háborgó lelkem tengerét, egyszerre mintegy siserehad, elkezdenek cikázni a gondolataim, képtelen vagyok koncentrálni.

Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor hogyan lehetséges az, hogy ezek közül egyik sem vált be nekem? Valami baj van velem?

Aztán ahogy erről beszélgettem másokkal ebben a témában, kiderült, hogy nem vagyok egyedül, mert rengeteg embernek pontosan ugyanez a gondja a meditációval és az ellazulással: elkalandozás, görcsös koncentráció, ez pedig az eredménytelenséget szüli, no meg még több stresszt….na bravo,gondoltam.

HOGYAN LEHETNE MEGOLDANI? MI A MEGOLDÁS?

(amikor életem során nehézség elé kerültem, mindig ezt a két kérdést tettem fel magamnak)

És bizony a válaszokat is megkapjuk, csak meg kell hallani őket, a kulcsszó FIGYELJ!

Arra gondoltam milyen jó lenne, ha nem azzal kellene foglalkoznom ellazulás helyett, hogy görcsösen próbálok elképzelni magamban egy képet, amit mond a meditációt vezető guru, vagy amiről azt hiszem, hogy látnom kéne. Egyáltalán hogyan kell belül látni, ha csukva  a szemem? És miért kell csukott szem? Attól mindig belealszom…és a gondolataim, mint egy hadsereg gellert kapott golyózápora, pingpongoznak az agyféltekéim között, élükön a “vajon kihúztam a vasalót otthon”..”-nal, ismerős ugye?

Minden egyes tanfolyamon és tréningen ez volt a gondom, ahogy csapattársaim többségének is.

Arra gondoltam, kell,hogy legyen megoldás! Az nem lehet, hogy mindnyájan meditációs antitalentumok legyünk, ez kizárt!

Addig motoszkált bennem a kérdés és addig szomjaztam válaszokra. míg egy reggel arra ébredtem, hogy “ezaz!” 

A megoldás

Egy olyan meditációs videó, amelyik úgy működik, mint a mozifilm 3D-ben, teljesen beleéled magad, sőt itt még ráadásul Te vagy a főszereplő, hiszen a néző szemszögéből látható minden, a saját kezedre nézel le és a saját szemeddel nézel vissza le a bolygóra…

…a film megtörténik veled és közben a csakráid feltöltődnek és ezt még látod is, ellazulsz és elönt a mennyei megnyugvás…

Eleinte létezett 3D, 2D és csak hanganyag, illetve CD lemez, de  a technológia fejlődésével ma már minden online elérhetővé vált, így hát a filmem is.

Hogy lehet a tiéd

Örökös tagságot vásárolhatsz a weboldalamon magadnak egy egyedülálló és szabadalmaztatott technikáért mindössze 9990 Ft-ot kell fizetni (vagy 30€-t) és bárhol, bármikor “utazhatsz”.

További jó hír, hogy hamarosan új videók jönnek különféle élethelyzetekre illetve betegségnek tűnő állapotokra!

Addig is itt gyűjthetsz infókat a témában: https://www.stresszkezelesotthon.com/blog/


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük