fbpx

A VARÁZSSZEMÜVEG

Avagy a mindent IS megoldó trükk

Kislány korom óta valamiért rettegéssel tölt el a vihar és főleg a bolond szél moraja. Talán ez köszönhető egy gyermekkori traumának is, de az egy másik sztori.

Szóval gyakran vagyok feszült és zavart, dekoncentrált ezeken a huzatos napokon, amilyen maga a természet is. Instabil és vadul hullámzó. 🙂 

Tudom, nem vagyok ezzel egyedül, sokunkat érint így Szél Ferkó hóbortos viselkedése…

Ilyenkor könnyebben felhúzzuk magunkat, vagy már eleve “idegállapotban” lépünk ki a biztonságot nyújtó otthonunk zárt ajtaja mögül a társadalom színterére, ahol még egy lapáttal rátesz erre a hangulatra a bikamód törtető autós forgalom és az ünnep miatti zsibongó “vásártömeg” a boltokban, noha csak 1 napig nem lesz mit ennünk, ugyebár? 

Szóval, amikor azon kapom magam, hogy a “nempozitív” érzések tornádója le akar venni a lábaimról és magával sodornna, akkor emlékeztetem magam a Jégkorszakban hallott bölcs mondásra Sid, a lajhár anyukájától: 

“A rossz hír is jó hír, csak álruhában van!”

Ezt a magam nyelvére fordítottam, így a szerelmesek rózsaszín ködjére hajazva egy másik – esetemben rózsaszín – szemüveget kell feltenni borús lelki állapotokban, hiszen ezáltal máris más színben látjuk a világot.

S így lesz a rossz hírből, jó hír, leveti az álruháját és kiderül, hogy tulajdonképpen még profitálhatunk is belőle! 

A szóban forgó esetről például megállapíthatjuk, hogy a háborgó fellegek meghajtják a szélerőművek szorgos propellerjeit és környezetbarát villamos energia szabadul fel.

Továbbá légkörtisztítógép funkciót is betölt a Föld légkörben, az atmoszféránkban. “Troposzferkó takarítószolgálat” 😀

Vagy kihasználhatjuk azt a hatását is, hogy fáradékonyak vagyunk tőle, és megadjuk magunkat a lustaságnak és bevágjuk az ovis szundit ebéd után. 

Ez nevezem én szépítő alvásnak. 🙂

Az sem kizárt, hogy erre nincs mód, mert mondjuk dolgozunk, de ez sem lehet akadálya a derűlátásnak, hiszen egy kávészünetnyi meditáció headset-tel bárhol kivitelezhető. Lehet az egy meditációs zene, vagy meditációs videó, ez utóbbi még akár 3D (pl WR szemüveggel) vagy normál nézetben is. 

pl.: bekucorodsz egy csendes tárgyalóba, felteszed a lábad a szemközti székre és hagyod magad, hogy az “univerzális utasszállító gép” felröppintsen a fellegekbe, ahonnan 100%-ra töltött akksival térsz vissza. 

Meglátod, a délutáni munka is sokkal jobban megy majd, az agyad olyan élesen vág majd, mint a borotva! Garantálom!

A lényeg, hogy mindannyiunknak vannak nehéz időszakai, még a Dalai Lámának is! 

Picit jó is, ha hagyjuk magunkat dagonyázni az enyészetben, de aztán elkapjuk azt az erős ágat és kihúzzuk magunkat a mocsárból. 

Ehhez a lelki dagonyázáshoz nagy segítség lehet a meditáció, mely úgy fog rád hatni, mint Charlie O’Brian-re a Puffin lekvár (Bud Spencer/Kincs, ami nincs c. film): “…csak a Puffin adhat erőt és mindent lebíró akaratot!”

Szóval az Erő, a Puffin lekvár és a meditációs videó legyen veled!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük