fbpx

Egyre többen vagyunk azok, akik felismerték a kis kertek gondozásában rejlő áldásos és nyugtató hatást.Közelebb kerülhet egymáshoz a család, miközben közösen végzik a kertben éppen aktuális tenni valókat.

Ilyenkor testileg és lelkileg is összefonódunk nem csak egymással, hanem a környezetünkkel és természettel is.

Alkotási vágyunkat ki élhetjük azáltal, hogy szemünk láttára szépül, fejlődik a növényzet, mi leszünk a kertünk megalkotói. Tőlünk függ, hogy milyen lesz a kertünk kinézete, hogyan fejlődnek növényeink. Büszkeségünket növelhetjük egy egy sikeresen termesztett szép növénnyel.

Több országban terápiaként alkalmazzák a kerti tevékenységeket és bizonyítottan alkalmas a stresszes emberek megnyugtatására gyógyszerek nélkül.

Egy kedves ismerősöm rendszeresen visz a munka helyére saját  nevelésű, és abszolút bio termesztésű paradicsomot, paprikát, a munkatársaknak is, vagy szép virágcsokrot az irodai asztalra. Igen, mivel van úgy hogy sok terem a növényekből, akkor meg tudjuk osztani, vagy el tehetjük télire. Igen mindig több magot vetünk, mint amire számításaink szerint szükségünk lesz, mivel az időjárás eléggé befolyásolni képes a termés mennyiségét.

Tavasszal már alig várom, hogy mehessek a kertembe elvetni a magokat, még akkor is ha fáj utána a derekam, mert nekem ez jelenti a sportot, jógát, elvonulást. Nem kell utaznom azért, hogy egészségesen éljek, bio élelemhez jussak. Sok mindent megtermelünk magunknak és imádom, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva az áruházláncok kénye kedvének. Esténként kiülök a teraszomra, hallgatom a tücskök és madarak vidám csiripelését.Majd mikor ők is nyugovóra tértek,elhalkulnak a természet hangjai, megérkezik a csend, amiben nagyon szeretek elmélyedni.

Tudom, nem adatik meg mindenkinek, hogy kertes házban éljen,egy csendes környéken. Erre tudatosan készültem már 15 évvel ezelőtt.Nem kedveltem a város zaját,bűzét,dugót, feszült, ideges embereket.

De akinek van ablak párkánya az mindenképpen neveljen pár növényt, akár füszernövény is lehet. Paradicsomot lehet nevelni közepes méretű dézsában is, és akkor nem kell megvenni azt a borzasztó kemény és íztelen bolti terméket.

Sok ember kezd rá ébredni, milyen kiszolgáltatottá tette az, hogy átadták életük irányítását másoknak. A természet ellát bennünket minden földi jóval. Amit ott termelsz ahol élsz, az válik igazán egészségedre, mivel azt a rezgést hordozza magában amire pont neked van szükséged.

Gyógynövények közül is szaporodik el a házad környékén amire neked szükséged van, vagy szükséged lesz a közel jövőben.

Még azok is akik városi környezetben laknak, megfigyelhetik ezt a természeti jelenséget.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük